10-03-05

Vlotjes

 

 

 

 

 

Dit weekend heb ik mezelf een nieuwe wasmachine en droogkast aangeschaft, een aankoop waar ik eigenlijk niet de centjes voor bezat, maar persoonlijk vind ik het twee van de belangrijkste elektrische apparaten in huis.

Oke vroeger redde men het ook zonder, een wasbord en tobbe volstond.

Maar toen wisselden ze ook niet elke dag van kleding, namen ze niet elke dag een nieuwe badhanddoek, maakten ze geen drie keukenhanddoeken vuil enz enz.

Laat ons nog zwijgen over de strijkbouten die men op de kachel moest warm maken brrrr.

Soit om even verder te gaan op mijn aankoop, in deze tijd heb je zelf geen centjes meer nodig om iets in je bezit te krijgen.

Het hele bedrag had ik niet, maar zoals de folder aangaf had ik toch de nodige 109 euro voorschot en 50 euro vervoerkosten nog van mijn huishoudbudgetje weten te ontfutselen, voor ik een beetje onzeker naar de winkel huppelde.

Er bijna zeker van dat ik niet in aanmerking kwam voor een aankoop op afbetaling, sprak ik een verkoopster aan, die me als een wervelwind begeleide naar het enige visbokaaltje dat het warenhuis rijk was.

De moed zonk me al een beetje in mijn laarzen, ik had er namelijk een 5 tal jaar geleden vruchteloos een dossier laten invullen.

Maar zo sprak het hyperke,:” de tijden zijn veranderd, we zijn bij onze tijd” voegde ze er met een knipoog aan toe, “bijna iedereen komt in aanmerking tegenwoordig voor een kredietafbetaling.”

En ze sprak waarheid, ik hoefde geen rekeninguittreksels, loonbrieven of attesten van kinderbijslag voor te leggen, na 5 minuten was het gefikst en de aankoop bezegeld.

Dat ik nog nooit getrouwd doch moeder was van twee kinderen, was het enige dat het menske niet snapte, op dat gebied kon ze even niet volgen, stond de tijd toch nog even stil.

Terwijl de rest razendsnel geregeld werd naar mijn gevoel.

Toen het voorschot ter sprake kwam nam ik mijn geldbeugel al bij de hand, zelfs dat bleek niet nodig, Aurora zou dat wel betalen voor mij, waarop ze een hele litanie afstak over de vrijgevige vrouw, waar ik geen jota van verstond.

Een folder over Aurora werd me in de handen gedrukt, de levering werd geregeld.

En welgeteld na één kwartier zat ik terug in de auto, twee huishoudtoestellen rijker en geen cent armer.

Ofwel ben ik oud aan het worden ofwel gaat het toch iets te vlotjes.

Ik heb een nieuwe vriendin, Aurora genaamd, een vrouw die wonderen beloofd, ik vertrouw ze voor niets en waarschijnlijk hebben we al ruzie als mijn eerste rekeninguittreksels verschijnen.

 

 

 

 

 

 

 


10:00 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Tsja ..ik begrijp je wantrouwen, dat is ook de reden dat ik nooit iets op afbetaling koop. Wel heb ik ook in jouw schoenen gestaan maar met een rijke oma die mij geheel belangeloos geld leende was mijn verhaal net ietsje anders.

Ik denk als ik niet anders kon dat ik hetzelfde had gedaan, dus veel plezier met je aankoop! Mag je ook eerder aflossen? Anders zou ik zorgen dat je iedere overgebleven cent inbrengt, des te eerder ben je van de afbetaling af!

Gepost door: Yukiko | 10-03-05

. @ Yukiko: Aurora is niet echt een vrouw hoor: het is de naam van een soort pin-pas ;-)

Gepost door: zuchtje | 10-03-05

aurora is zoiets als cofidis zeker..
Zuchtje, 'k zou het in ieder geval maar bij deze twee aankopen laten zenne..en binnenkort is't zomer..laat de was maar zwieren in de frisse lucht!!!veeeeel goedkoper !!!
toch is't plezant he zoeens een nieuw toestel!

Gepost door: chinezeke | 10-03-05

@ chinezeke natuurlijk laat ik het bij deze twee aankopen, ik zag het alleen niet zitten om de was met de hand te doen, ik had het wel echt nodig :-) vind ik,kan natuurlijk ook naar de wasserij gaan :-(

Gepost door: zuchtje | 10-03-05

hmmm zeker niet vertrouwen... ;o)

Gepost door: steffie | 10-03-05

dag zuchtje goh
wat is het toch zo fijn
om steeds aan het wassen te zijn....

vele groetjes
en "jeun" je met je wasmachine

vhi

Gepost door: vhi | 10-03-05

;-) Alleen al de naam klinkt mierzoet verdacht ... ;-)
Maar geniet jij maar lekker van je nieuwe machines ... gemak dient de mens als het even kan he!

Gepost door: Free my Soul | 11-03-05

Lijkt me... ... wel een gevaarlijk vriendinnetje...

;-)

Gepost door: Kaajee | 11-03-05

Aurora Ik zag er niet echt een vrouw in eigenlijk, maar een afbetalingsregeling. Werkt het niet hetzelfde als bij ons dan? (nu halen mei 2006 betalen, zoiets zeg maar, maar je kunt intussen ook per maand inlossen)

Gepost door: Yukiko | 11-03-05

Toch opletten. Aurora mag dan nog zo vrijgevig zijn als ze is, toch zou ik in u plaats niet te veel in haar ongeving vertoeven. Maar laten we eerlijk zijn het betreft hier toch een primaire nutsvoorziening, dus grote wasjes kleine wasjes doe ze maar in je wasmachin... Prettig wasweekend zou ik zeggen.

Gepost door: justin | 11-03-05

dag ! lief zuchtje
een weekend vol zon !!
groetjes
vhi

Gepost door: vhi | 12-03-05

Opgelet! Wreed gevaarlijk dat vrouwtje, pas maar op dat je haar niet te veel verwent! Alvast plezier met de was en de plas!
PS: was er geen automatische strijkvrouw in promotie (hihi)?

Gepost door: Spikkie | 12-03-05

*dafke fronst* Oppassen é zuchtje, ik vertrouw dat zaakske ook voor geen haar. Laat u niet vangen!

Gepost door: Dafke | 12-03-05

@ Dafke Ik hou je op de hoogte;-)

Gepost door: zuchtje | 12-03-05

De commentaren zijn gesloten.