24-03-05

Zen

 

 

 

 

Eerst even vertellen hoewel ik zot word net als ieder van jullie als ik het zonneke zie, ben ik toch niet echt zo tuk op de zomer.

En de enige reden is, er zijn meer mensen die buiten gaan genieten van de zon, net een mierenhoop die tot leven komt, en laat me dat nu even teveel van het goede zijn.

De enige plaats waar ik echt van het zomerweertje kan genieten is in mijn tuintje. Njah tuintje, het is een redelijk grote tuin zo dicht gelegen bij het stadscentrum.

Tuin kan je het nog niet echt noemen het is een oerwoud, een verwaarloosd stuk grond van 4 m op 35 m, her en der steken stukken stam uit de grond, waarvan het kleine stukje hout niet laat vermoeden dat de wortels in drie tuinen verderop eindigen.

Onder bepaalde lichte heuveltjes bevinden zich de restanten van de afbraakwerken van vorige bewoners.

En als de zon een paar dagen schijnt komen wilde wingerd en netels vliegensvlug in actie. Twee niet te stoppen planten.

Ik ben er al een paar keer vol goede moed ingevlogen met spade en bijl,met als enige resultaat een zwetende zucht en onkruid dat me de volgende dag in volle glorie uitlacht.

En het vervelende aan zulk een stadstuintje is dat het niet bereikbaar is via een achterweggetje of zijweggetje, anders had ik al lang boer Teun met zijn tractor op een biertje getrakteerd.

Maar nu weet ik echt van geen hout pijlen te maken, of beter gezegd van geen stammen brandhout.

En ik zou zo graag een zentuin hebben.

Geen spikkel onkruid, hier en daar een gemoduleerde houtblok om je op neer te vlijen, een zacht stromend watertje en op uitgekiende plekken een mooi stukje groen of gestileerde kei.

Maar zoals het er nu naar uitziet, zal ik, niet echt in het bezit van groene vingers of een rode duit laat staan de moed om er nog een keer zelf aan te beginnen, tevreden moeten zijn met het bovenstaande schaalmodel van zentuin.

Net niet te groot om het zelf te kunnen onderhouden.

En ik, ik blijf dromen van een mooie tuin.

 

 

 

 

 

 


11:05 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Jij hebt nu nét de tuin die ik wil hebben als we ooit een huis met tuin hebben! Voor mij geen mooi afgelijnd gezon, met alle bloempjes netjes op een rij. Geen bloemen, veel onkruid...een echt oerwoud wil ik! -)

Gepost door: AV | 24-03-05

@ AV ik wil ook geen afgelijnd gazon maar om de tuin te kunnen betreden moet je een serieuze survivelkit meenemen en dat is nu ook niet de bedoeling denk ik ;-)

Gepost door: zuchtje | 24-03-05

Oplossing ! Zet er parelhoenen op ! Die vreten alles.

Nadeel in de stad, de beesten maken een enerverend geluid.

En parelhoeneieren zijn bovendien een lekkernij.

Gepost door: ms | 24-03-05

héhé mooie tuin dat hebben wij! al begint eht seizoen er weer aan te komen dat ik naast gedelijke kost-en-inwoon vergoeding ook weer mijn tuinmanspak zal mogen aantrekken... :s

Gepost door: Lord CMS | 24-03-05

Tuinen .... ik droom immer van een grote tuin (net als vroeger bij mijn ouders)
maar ik heb al moeite met het lapje dat nu achter ons huis ligt ...
dus ook voor mij zal het dromen blijven

Gepost door: Free my Soul | 24-03-05

alle toe er gaat toch niks boven een echte natuurtuin, met bosjes en onkruid incluis!

Gepost door: chinezeke | 24-03-05

Wees blij! ...dat je een tuin hebt! Jij kan tenminste nog buiten, al is het dan in een woestenij... Wij hebben helemaal niets: geen koer, geen tuin, geen terras, zelfs geen balkon. We willen dan ook verhuizen maar hebben nog niets geschikts gevonden...

Voorlopig zet ik me op mooie weekenddagen dan maar bij mijn ouders in de tuin...

Gepost door: liza | 24-03-05

Zentuin... maar zuchtje toch, jij hebt al nen zen tuin, dat is toch de uitgelezen plaats om te mediteren. Met al dat onkruid zit je bij de bron van alle leven en de heuveltjes met daar onder de resten van afbraakwerken van vorige bewoners zorgen er voor dat er een ziel aanwezig is in uwe tuin. ;-)

Gepost door: justin | 24-03-05

Tuintjes Ik heb me voorgenomen om dit weekend bij goed weer een middagpick-nick in het stadpark te organiseren tussen me,moi et lui..
Aangezien zelf ons terras nog neit in aanmerking komt tot badpplaats van de zeven dwergen, moet ik mijn zonverlangen ergens anders gaan botvieren.. Alhoewel ben geen zonnebaadster, eerder een lekker luierende in het gras naar de mensen kijkende en in de koele schaduw genietend type.

Gepost door: Little Witch | 24-03-05

bedankt lief zuchtje
heel erg bedankt voor je wensen !
fijne pasen !
lentegroetjes
vhi

Gepost door: vhi | 24-03-05

Haa wij hebben ook zo'n stuk in onze tuin. de kinderen noemen het hun oerwoud en vinden het geweldig ! Voor de rest zou ik zeggen, stukje voor stukje een kronkelpaadje aanmaken (gewoon door er elke dag een beetje door te wandelen) en laat dan maar woekeren... Trekt veel vogeltjes en vlindertjes aan zo'n wildernis ;-)

Gepost door: anneke | 24-03-05

wij hebben een mooie, grote tuin, maar de papa vindt het allemaal niet zo leuk om te onderhouden... :s

Gepost door: Anne | 24-03-05

De commentaren zijn gesloten.