31-03-05

Vergeten gaat niet

 

 

 

 

 

 

Want die verdomde knoop laat er me nu telkens aan denken.

Voor de rest druk druk druk, bezetten en klussen, mijn huisje moet ooit af.

En heb me ook een beetje op mijn zwarte kant gespitst een soort van point en click spelletje, wie zoekt die vind.

Nu niet dat ik hier altijd de goedlachse optimistische zucht ben, maar toch, de andere kant is somber.

En waar ik elk jaar voor vrees heb ik dit jaar aan mijn been, wij zijn geïnviteerd op een heilig vormsel, kan gebeuren als je vertoeft tussen mensen met kinderen.

Het zoveelste commerciële feestje rond geloven, maar ik doe lustig mee, ware het dan in de vorm van een reeds twee maal gepasseerd “grote tandenfeest” en een aankomend “borstenfeest”.

En toch vind ik het allemaal zoveel gedoe, ik weet nog dat ik als twaalf jarige het vreselijk haatte om mijn vormsel te ontvangen, niet door de achterliggende gedachte, dat kwam later pas, maar al die opgelegde poespas ik verfoei het.

Niet verkeerd verstaan, ik heb respect voor mensen die geloven, maar zelf zie ik er niet zoveel in.

Dus vandaar dat mijn dochters ooit zelf mogen beslissen of ze al dan niet gedoopt worden. Als ze ooit die stap willen zetten ben ik de eerste die me een nieuwe jurk aanschaft en zal ik ook helemaal achter hun keuze staan, maar tot zover geen nieuwe outfit voor mij.

Even heb ik me er enorm schuldig over gevoeld dat mijn kinderen niet gedoopt zijn. Doordat mijn ex-schoonmoeder met de stelling kwam aandraven als ze niet gedoopt zijn, worden ze niet aanvaard in de hemel.

Waar ik me maar één bedenking bij kon maken namelijk, als “onzen lieven heer” want zo werd hij door haar genoemd, na een vreselijke gebeurtenis die klein onschuldige dropjes niet toelaat in zijn hemel, gewoon omdat ik als moeder ze niet liet dopen, het dan een verdomd lelijke zet van hem zou zijn.

En vertoeven ze beter in een andere omgeving tussen iets of wat meer openminded zieltjes.

Ik ga misschien veel mensen tegen de borst stoten maar als ik de laatste tijd al de feestjes na ga die hij hier op aarde heeft georganiseerd stel ik me bij ‘onze lieve heer’ toch heel wat vragen, of hebben echt al die orkanen en natuurrampen een diepere betekenis, ik zie ze niet in ieder geval.

Wie weet misschien ga ik ooit nog op hem roepen. Ik zeg nooit, nooit.

Maar nu wat koop je voor een twaalfjarige jongen die zowat alles heeft?
21:18 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Zo herkenbaar.. .. ook mijn twee zonen zijn trouwens niet gedoopt

Gepost door: viviane | 31-03-05

hmm ik ben wel gedoopt...ik ekn mensen die zich ontdoopt hebbben..ik voel de nood er niet toe...there must be somethig out there, maar wat hé lol

enne ja al die feesten: de mesnheid heeft altijd rituelen gehad om vepaalde zaken te doen, zoals het "volwassen worden "initiatieriten," "inwijdingsrutuelen"...het doopsel, communie, vormsel is daar ook een soort "verbastering" van...
als we maar kunnen feesten maar goed...
wat koop je voor een verwende stront: hem een lesje in bescheidenheid geven?

Gepost door: Lord CMS | 31-03-05

Hehe wat koop je een 12-jarige die alles heeft...Ehm...een ontdoping? ;-)

Gepost door: AV | 01-04-05

feesten bekijk het van de vrolijke kant..'t is weer eens feest!! Allé, hopelijk een "leuk" feest! Cadeautip: een bon van de fnac?

Gepost door: chinezeke | 01-04-05

Ik.. .. heb het ook niet zo hoog op met Hem. Heb zo beetje hetzelfde gedacht als jij, alhoewel ik toch geloof dat er iets is.
Zelf ben ik ook gedoopt en gevormd, maar zou ik een ander mens geweest zijn, als dat niet zo was? Ik denk het niet..
Koop em een pak condooms en ne playboy. Kwestie van de reacties van de omstaanders te zien :o) En van het verwende nest! Haha

Gepost door: Tinkerbell | 01-04-05

plechtige heilige communie lief zuchtje
bah, die feestjes en al dat gedoe daar rond..
en te weten dat toen klein vhike
haar plechtige heilige communie
deed,
content was met een parkerbalpen, en
een kodakske

fijn zonnig weekend
vhike

Gepost door: vhike | 02-04-05

Hmmm ... Blegh ... als ik zeg: toen ik mijn vormsel ontving was ik reuzeblij met mijn 1ste cassetterecordertje en een parkerpen (die ik nog steeds heb en inmiddels deel uitmaakt van mijn collectie parkerpennen ;-) ... dan klink ik zo oud he ....
Maar het is niet anders ... Veel water is inmiddels door de maas gegaan ... en mijn geloof is mee 'weggespoeld' ... dus voor mij ook geen heilige feestjes ...

Gepost door: Free my Soul | 02-04-05

Idd, zeg nooit, nooit maar ik sluit me volledig aan bij je gedachtengang, al wel ben ik ontzettend benieuwd naar dat borstenfeest! Borsten zei U toch? Niet?

Gepost door: dafke | 02-04-05

och, dat was bij ons nog eens leuk allen samen gaan eten (gans de familie), veel snoep, en voor de eerste keer echt veel alcohol door mijn strot krijgen...ja, wat koop je zo iemand? Nen cd-bon van de Fnac?

Gepost door: Anne | 02-04-05

eummm geld dan maar???

zelf geloof ik ook niet, maar ik ben wel gedoopt, heb ook mijn communie gedaan ondanks het feit dat ze thuis ook niet zo gelovig zijn... ik denk er nog wel aan mijn kinderen te laten dopen ooit, als ze dan later van dit geloof willen afstappen, hoeven ze voor mij helemaal geen heilige vormsels mee te doen

Gepost door: g*lover | 02-04-05

Astrid Astrid is ook niet gedoopt. Ik wil dat zij later zelf kan beslissen wat ze wil. Sommige vinden dit raar maar daar trek ik me niets van aan. Gelukkig is men schoonfamilie ook nogal ketterig aangelegt en hebben mijn ouders zich ondertussen ook een beetje omgedraaid.

Maar dan blijft de vraag van die jongen.
Hmm een Playstation gameke ... of een pay and go kaart, die mannen hebben tegenwoordig toch allemaal een gsmeke ....

Gepost door: Torill | 02-04-05

... oei 'k zou 't ook niet weten... succes!

Gepost door: MJ | 03-04-05

De commentaren zijn gesloten.