15-04-05

Roze wolk

 

 

 

 

 

Oordeel niet voor je het zelf hebt meegemaakt.

Is een stelling waar ik helemaal achter sta.

Zo weet ik nog dat ik een twintigtal jaar geleden me ontzettend kon ergeren aan jengelende, krijsende kinderen aan de kassa van een warenhuis omdat ze het felbegeerde snoepje niet kregen, en het meest ergerde ik me aan de ouders die er passief onder bleven.

Dat zou mij nooit overkomen.

Ik moet je waarschijnlijk niet vertellen hoe diep ik me schaamde, bij de eerste krijsbui die de oudste tentoonspreidde aan de kassa en ik ze enkel tot bedaren kon brengen door het hebbeding, waar het tumult door ontstond, in haar handen te stoppen.

En het ergste, het hield niet op. Elke keer we boodschappen deden, had ik prijs en kreeg zij de trofee.

Tot ik haar een 5 tal keren haar kassa toneel liet opvoeren en ze negeerde, evenals ik de twintigjarige toekomstige mama’s hun geïrriteerde blik negeerde. De zesde maal wist ze dat het dramatische toneeltje haar niets meer opbracht en stopte het.

Zo hoorde ik vanmiddag een groepje rokende jongeren van een jaar of 14 bezig, namelijk een van de jongeren zei dat zijn moeder het eindelijk doorhad, dat ze eindelijk eens goede dope voor hem gekocht had, na het blowen geen hoofdpijn meer vervolgde hij nog.

Wat ik opving shockeerde me wel een beetje, maar het kwam me niet onbekend voor in naaste vriendenkring.

Nu moet ik er even bij vermelden dat ik niets heb tegen mensen die af en toe een jointje consumeren. Ook ik rookte af een toe een jointje op een avondje uit.

En ik heb meer onrust en tumult gezien onder alcoholgebruikers dan onder groepjes die af en toe een joint rookten.

Zelfs twee jaar geleden toen mijn vader erg ziek was en hij van de dokter te horen kreeg dat weed (of is het wiet?)wel eens de oplossing zo kunnen zijn om zijn pijnen te onderdrukken, ben ik ook nog eens wat groensel gaan zoeken voor hem.

Maar komt het nu echt al zover dat ouders voor hun kinderen, die te lui zijn om spaghettikruiden te gaan plukken in de tuin, erop uitgestuurd worden om meer edeler kruiden te gaan shoppen.

Ik sta ook achter de uitspraak die sommige ouders erop na houden van de eerste keer de liefde ontdekken gebeurd beter in hun eigen slaapkamer dan ergens in een achtersteegje. Helemaal mee eens, maar dat betekend toch niet dat we het bed moeten gaan voorverwarmen.

Ach misschien denken sommige nu onder jullie dat het tijd is voor mij om een plaatsje te gaan reserveren in het rusthuis de Zeven Zaligheden.

Maar één vraagje ben ik oud aan het worden of gaan sommige dingen voor jullie ook wat snel.

In ieder geval zoals ik al zei, oordeel niet voor je het zelf heb meegemaakt.

Ik hou mijn hart al vast voor wat zou kunnen komen.

Ik kan alleen maar hopen, dat ik nooit zelf moet gaan zeggen dat mijn dochter neusgewijs haar ego aan het opkrikken is, of ik een paar grammekes roze wolk voor haar heb moeten kopen.

 

15:21 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

dpoe! weed kopen voor je kinderen vind ik wel wat vergaand...
en vanzelfsprekend dat kinderen veel dingen hedentendage vinden, de verwende stronten en stoer dat ze zijn...
miljaar ik ga een strenge zijn later...
of ga ik ook toegeeflijk worden omdat de ouders van hun vriendjes dat zijn?
hmm wat bazel ik eignelijk allemaal...lol ik heb nog geeneens kinderen aan mijn broek hangen :-)

Gepost door: lord cms | 15-04-05

Bijna 24! Zo oud ben ik. En nog geen kinderen, maar wat je me hier verteld shockeerd me toch ook. Ouders die wiet kopen voor hun 14-jarige kinderen?? Ik denk dat als ik ooit kinderen heb, dat ze nog niet op die leeftijd met een sigaret moeten binnenkomen.
Nu ja, gelijk je zelf zegt: oordeel niet op voorhand.
Maar in mijn visie zoals ik die nu heb gaan sommige dingen echt te ver in het opvoeden van kinderen.
Zo vind ik ook niet dat 14-jarigen of zelfs 12-jarigen op fuiven moeten rondhangen, en zeker niet met een pint bier in hun handen! Laat staan met een stikkie dat bijna groter is dan hun zelf!

Sommige ouders van tegenwoordig zijn echt slaaf van hun kinderen!
Geef mij maar de opvoeding die ik gehad heb. Met respect voor ouderen en voor jezelf.

Fijn weekend!

Gepost door: Tinkerbell | 15-04-05

blijkbaar is de jeugd er zwaar op achteruitgegaan vergeleken bij mijn jeugd, en ik ben er nog maar 21... :s

Gepost door: Anne | 15-04-05

ma...mijn joint, en wa rap! Het zijn natuurlijk de ouders die àltijd aan de kassa "de kleine" zijn goesting gaven, die nu op stap kunnen om die "grote kleine" nog steeds zijn goesting te kunnen geven. Tja... anders staat het kot gewoon op stelten hé zeg... =-/

Gepost door: suzyQ | 15-04-05

Tja, dan vrees ik dat de generatiekloof toch ook bij mij al toeslaat, zene ! Waar gaat da naartoe?

Gepost door: anneke | 15-04-05

jij mammama jij moet mij eens iets stuuren want de grapekes zijn wel goed ze :)

Gepost door: zachtje | 16-04-05

toekomstmuziek mij hoor je nu ook zeggen dat ik mijn kindjes later aan de kassa nooit iets zal geven, maar als iedereen je begint aan te staren terwijl er iemand aan uw been staat te jengelen dan zullen de zaken wel snel anders liggen...
ik heb echter wel gehoord dat ze dat zouden willen afschaffen snoep enzo aan de kassas... dus misschien blijf ik toch gespaard van deze rituelen

Gepost door: g*lover | 17-04-05

Spaghetty kruiden.... ...moest mijn dochter met die vraag afkomen, dan zou ze direkt door hebben dat die 10cm da ze groter is, nix zou uitmaken om haar nog is een goei patat tegen haar oren te geven!

Gepost door: Pubermama | 26-05-05

ik ik vind wiet te duur en saffe zijn lekker.

Gepost door: Ik | 19-06-06

De commentaren zijn gesloten.