28-04-05

Tilde

 

 

 

 

Ik kreeg het Tilde stokje van Tinkerbell  http://tinkerbell.skynetblogs.be/

En bij deze graag ontvangen want de inspiratie was wat zoek.

 

 

 

Typ wat je wil zeggen, als je deze wereld verlaten hebt, en je nog één iets mag vragen aan gelijk wie.

 

Aan mijn kinderen zou ik vragen of ze hun vuil goed in de wasmand willen smijten, het maakt het huis voor hen dan zoveel overzichtelijker.

En voor de rest ik zou eindelijk kunnen vragen waarom ‘hij’ ,als er een hij is, mij opgezadeld heeft met die fijne fobie.

 

Indien je de wereld kon herschilderen, wat zou je dan zeker veranderen van kleur?

 

Ik zou echt alles natuurlijke kleuren geven, de overdreven plastic schreeuwerige en fluo kleurtjes verbannen naar de oerlelijke saaie grijze vuilbakken. En volgens mij heeft het niet zoveel met kleur te maken, je kan een enorm mooie gele bloem hebben, maar gebruik dat zelfde geel voor een plastic emmer en het stoot me al af. Ik zou vooral veel onzichtbaar maken, de helft van de wegen de helft van de grauwe grijze flatgebouwen, de helft van de reclameborden en uitstalramen die goedkoop ogen en meestal vernield zijn. In alle leegstaande huizen en panden, fleurige uitnodigende gordijntjes voor de ramen, de huurprijs drastisch lager en het leven minder duur, wil er voor wedden dat al de lelijke afgeblakerde raampjes dan regelmatiger een nieuw likje verf krijgen. De helft van de auto’s onzichtbaar (weg dus) werk op loopafstand, fleurige fietsen, als je al geen twee uur in de file hoeft te staan, denk ik dat je meer zin gaat hebben om even in je tuin een paar bloembollen te soigneren, maar ik dwaal duidelijk af.

En grijze wolken in tegenstelling tot de anderen op de blogjes mogen er van mij gerust zijn, die momenten kan je van de kleuren van de haard of een kaars genieten.

 

 

Lijfgeuren, bloemengeuren, exotische, koeienvlaai: wat ruik je het liefs en heb je enig idee waarom?

 

Lijfgeurtje kan lekker zijn, een uitgesproken ongewassen geur, ronduit walgelijk.

Ik hou van op de markt voorbij de kruidenkraampjes te slenteren om de exotische geuren op te snuiven. Maar evengoed ga ik heel traag voorbij het kraampje van de braadkippen hmmm, de geur vind ik heerlijk de kip zo niet.

De geur van vers gemaaid gras, de geur van pasgezaagd hout, de geur van natte aarde, de geur van herfst, heerlijk. De geur van een nieuw boek, de geur van pasgewassen kleding, de geur van kaneel of lekker eten, het bekoord me allemaal. Een paar geuren kan ik niet appreciëren en dat is de geur van een natte hond, kattenvoeding in de morgen en echt vuile ongepoetste toiletgeuren.

Sigarettenrook vind ik ook vies, jammer dat ik daar aan mee doe. Mss in de toekomst niet meer wie weet, hopelijk ooit.

 

 

Droom je van een mooie toekomst? Wat wil je verbeteren aan het leven dat je nu leid? Of leef je nu al in een droomwereld?

 

Mijn leven is niet slecht omdat ik al veel in een droomwereld leef veronderstel ik.

En godzijdank of het was me allemaal te hard, te rauw en te stroef.

Ik ben geen flauwe boon, noch een harde tante.

Ik zou het allemaal gewoon een beetje zachter en menselijker willen.

De toekomst die ik als twintigjarige had uitgestippeld, heb ik recent opgeborgen in een doosje, om aan mijn dochters te geven, ten minste als dat een toekomst is waar ze zelf ook naar verlangen, dan hoop ik dat het hen wel lukt.

Buiten die droom die ik verpakt heb, zijn mijn overige toekomstdromen miniem en eenvoudig, dus echt mislukken is moeilijk, gewoon genieten van kleine dingen.

 

Het stokje geef ik door aan Anneketanneke, chinezeke en blauw.

 

 
09:38 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

cool! typisch moders, altijd bezorgd tot in de eeuwigheid amen dat hun kroost zich niet netjes kan houden lol
;) de kleine dromen van de kleine mensen zijn de grootste schatten van deze wereld

Gepost door: Lord CMS | 28-04-05

Grappig ... zelf houd ik ook niet van sigarettenrook in kleren, huizen, restaurants e.d. ... maar sinds een half jaar doe ik er zelf wel weer aan mee (weliswaar maar 6 per dag en alleen maar buiten) ...
Maar 1 mei ga ik weer een poging tot stoppen wagen!

Gepost door: Free my Soul | 28-04-05

Grijze wolken Ik snap je allusie wel naar warme indoorwinteravonden.. Maar zoals nu tijdens de lente, als ik uit mijn raam kijk en ik zie alleen maar grijs.. Ik word er niet echt beter gezind van. Ik heb de zon echt nodig (misschien omdat ik een zomerkind ben, dan raak ik makkelijker uit bed, loop ik met een verlicht gemoed rond te huppelen..
Tis echt een kwestie van ingesteldheid.. Mijn vriend die houdt dan weer enorm van de herfst, terwijl ik dat seizoen verafschuw. Regen, koude, wind en een bedrukkende somberheid.. Niets voor mij.

Gepost door: Little Witch | 28-04-05

De geur van pasgezaagd hout.. das ook een goeie!

Graag gedaan Zuchtje

Gepost door: Tinkerbell | 28-04-05

Bwèèèkkk Katteneten in de morgen is inderdaad afschuwelijk. Ik vond het vooral verschrikkelijk toen ik zwanger was ! Dat en de aftershave van P. Die stonk toen naar dissolvant (hihi) Nu gelukkig niet meer.

Prettig weekend, Zuchtje !

Gepost door: anneke | 29-04-05

Met al die stokjes ... zou een mens het noorden verliezen.
Waar was ik nou weer gebleven?

Groeten van
GDB,
gewoon gek.

Gepost door: GDB | 01-05-05

xxx heb je raad gevolgd en zo met de was in de wasmand lijkt ook mijn plekje veel overzichtelijker!

Gepost door: g*lover | 02-05-05

De commentaren zijn gesloten.