30-01-06

Even over een andere boeg gooien...

 

 

De kleurplaten hebben we nu wel gehad.

Het was moeilijk om een keuze uit de inzendingen te maken, maar ach moeilijk gaat ook.

Zo bleek dit weekend.

De stoere hier, het assertief kieken, dat wat vaker neen ging zeggen.

Ik maakte er weer een zootje van..

Namelijk vrijdag belde een koppeltje met een uk van 5 en een ukkiepuk van 1 ,me een beetje radeloos op, of het niet mogelijk zou zijn dat ik zaterdagavond een keer op de kindjes kon passen.

Want werd er toegevoegd haar man was jarig deze week, ze hadden een etentje gepland en al zo weinig tijd voor henzelf, zeker nu ze terug zwanger was en hun vaste oppas er de laatste tijd meermaals de brui aan gaf.

Die zat.

Nadat ik erin toestemde om te komen babysitten en de telefoon terug dichtklapte, zag ik mijn eigen twee mormels door huis dartelen.

De oudste 12 de jongste 10, nog niet oud genoeg om alleen thuis te blijven,en dan nog 2 katjes die mekaar de ogen uit krabben bij tijden, laat je niet zonder toezicht samen in een hokje spelen.

Mee gaan oppassen was ook geen optie, het etentje kon wel uitlopen tot 2 uur 's nachts en ze moesten er vroeg uit omdat de papa ze de volgende dag al om 9 uur zou komen ophalen.

Het enige dat me reste was zelf een oppas proberen te versieren.

Ik belde zowat half België af, maar overal was er wel iemand jarig of hadden ze al zelf spannende plannen gesmeed.

En hier de stoere zucht die de afspraak niet meer durfde annuleren.

Uiteindelijk vond ik nog wel een schat van een vriend, die op de koop toe voorstelde om eerst nog heerlijk te koken voor ons , zodat ik met een gevuld maagje mijn taak kon gaan vervullen.

Maar toch volgende keer zeg ik nee.

Welke idioot haalt het in zijn hoofd om een oppas te zoeken voor zijn kinderen om ergens anders te gaan babysitten!

 

 

 

 

 

11:01 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Allez verdikke! Wie vraagt nu aan een moeder van een 12-jarige en een 10-jarige om te komen babysitten? Heeft ze geen ouders, schoonouders, broer, zus, schoonbroer, schoonzus, nichtje, vriend of vriendin die nog geen kinderen hebben of kinderen hebben die oud genoeg zijn om geen oppas meer nodig te hebben? Vind dat zelf eigenlijk een beetje onbeleefd van haar om dat aan jou te vragen. Vraag haar volgende keer maar of ze niemand kent die niet sowieso al op kindjes moet passen...

Gepost door: liza | 30-01-06

@liza Het was zaterdag een heel drukke dag voor grootouders, broers en zussen ook veronderstel ik, want terwijl ik aan het zoeken was naar een oppas belde ook mijn broer of ik niet op zijn dochtertje kon passen.

Gepost door: zuchtje | 30-01-06

Babysit Die schat van een vriend was heel content dat hem nog eens voor de bende heeft mogen koken.

Gepost door: °-°-° | 30-01-06

Inderdaad ook van die moeder van de 5 en 1 uk niet zo slim é... Weetje wat? Als je eens een oppas nodig hebt, ik doe dat graag :D

Gepost door: Manlome | 30-01-06

Die vriend... ...moest dan toch ook weer geen babysit zoeken voor zijn kinderen en die babysit dan weer voor zijn kinderen en ....

Gepost door: jonna | 30-01-06

Imago ZUCHTJE! Misschien ben je zo af en toe es een softie: op EXPEDITIE WICHITA ben je dat alleszins niet! (tssk vuile manieren doen met CUTIE!!!)

Gepost door: Little Witch | 30-01-06

En? Wat heeft die lieve vriend klaargemaakt?

Gepost door: C-line | 30-01-06

@ celien Die lieve vriend maakte sint-jakobsschelpen met peper en zout en kerstomatensalsa klaar geserveerd met hokkien en het was voortreffelijk en omdat het lang geleden was dat de zuchtjes nog zo goed gegeten hadden maakte hij de volgende dag voor ons gegrilde zalm op een bedje van fijne groenten met een sausje van kappertjes, en puree :-)

Gepost door: zuchtje | 31-01-06

mooi vind ik dat! Impulsief zijn is oh zo mooi (of het dom is, daar zwijg ik over..ik ben ook zo!)

Gepost door: chinezeke | 02-02-06

De commentaren zijn gesloten.