28-03-06

Vierkant draaien

 

 

 

Bloggen, geef ik mezelf bloot of niet, als de vorige post al heel onthullend was, word deze misschien wel gevaarlijk.

Vandaar dat ik Pietertje zijn snoetje niet wou prijsgeven, anonimiteit boven alles!

 

Ik ben niet vies van werk, moet er wel bij vermelden, ik lig doodgraag in de zetel te soezen, ik schuif strijk en huishoudelijke karwijtjes heel graag voor me uit.

Maar ik kan werken.

De periode dat ik op kot zat, zorgden mijn ouders dat mijn kot betaald was.

Het eten, schoolbenodigdheden en kleding werden door mijn weekendbaantjes bekostigd.

Op mijn 24e behaalde ik mijn diploma, een kreng dat ik nooit gebruikt heb.

De student- en weekendbanen in de kroeg werd een fulltime betrekking.

Ondertussen voorzag ik nog steeds ademhalingstherapeuten en tranendokters van loon.

Op 26 jarige leeftijd werd ik zwanger, en mits de toekomstige vader werk had, besloot ik even werken te ruilen voor zwanger zijn.

Alleen jammer dat die toekomstige vader elke avond ging vieren dat hij gewerkt had en al zijn verdiende centjes terug over de toog smeet.

Schulden stapelden zich op.

Toen mijn dochtertje 3 maanden was, besloot ik met mijn twee paketjes te vertrekken.

1 paketje zou groeien ( mijn dochtertje) en één paketje ging ik weg werken ( waren de rekeningen die ik dacht al betaald te hebben, wist ik veel dat mijn wederhelft de weg naar de bank niet kende) jaja  noem het maar bij naam…naïef.

Maar soit om een lang verhaal kort te maken, ik ging stempellen en deed wat bij om rond te komen of ik ging werken en moest wat bij doen, kinderopvang en al de bijkomende kosten als je gaat werken, maken dat je de eindjes langs geen kanten nog aan elkaar geknoopt krijgt als alleenstaande moeder.

Logica is ver te zoeken.

De laatste betrekking die ik had 2 jaar geleden scheen een prachtbaan, ik was suppoost in een museum, ik mocht er niets anders doen dan bezoekers ontvangen en eventueel bandieten betrappen.

Alleen jammer dat er geen bezoekers kwamen, ik zat bij wijze van spreken op het einde op een overval te wachten.

Maar soit ik was trots dat ik werk had, ik voldeed terug aan de normen van de maatschappij, ik was volwaardig en geen profiteur meer.

Fobieën worden veelal uitgelokt door stress, wat door die betrekking zeker niet zou gebeuren, ware het niet dat ik maar 100 euro maandelijks meer verdiende dan dat ik ging stempelen.

En mits ik alleen zondag en maandag vrij had en in de week tot ver na de schooluren van mijn kinderen moest werken, wat neerkwam op een 200 euro kinderopvang maandelijks, zat er niets anders op dan op zondag en maandag bij te werken als een zotte om toch maar uit mijn vaste kosten te kunnen komen en mijn kinderen een redelijke maaltijd voor te schotelen.

Nu, er zijn misschien beren van moeders die dat kunnen bolwerken, wel ik kon dat niet.

Door stress kwam ik terug in het cirkeltje terecht, angst niet buiten durven enz enz.

Het gevolg was dat ik zoals ze in Nederland zo mooi kunnen zeggen in de ziektewet belande,….en wat bij deed om uit de kosten te komen.

En neen, ik leef niet op grote voet, ik ga zelden op stap, kleding word gekocht bij H&M, sloffen bij zeeman en noem maar op, ik heb alles ( waar ik dankbaar voor ben ) maar geen overbodige luxe en dat hoef ik ook niet.

Nu ben ik na onderzoek door controledokter terug op de arbeidsmarkt geworpen.

En ik kan niet anders zeggen dan dat hij gelijk heeft.

Ik ben momenteel vinnig ik ben sociaal er scheelt me niets lichamelijk. En ja ik zou ook graag terug van het statuut profiteur gezuiverd worden.

Maar ik heb zo een schrik dat ik weer twee banen moet gaan combineren, om mijn huisje te kunnen betalen ( is goedkoper dan huren in mijn geval) om de beugel van mijn dochter te kunnen bekostigen, om mijn tanden af te kunnen betalen, om mijn dochters mee op sportklassen te laten gaan en schoolkosten te vergoeden,kortom al die vaste kosten van verzekeringen, tv tot stromend water die iedereen moet ophoesten elke maand.

Misschien dat alimentatie wel een beetje zou helpen.

Maar mits ik al 1500 euro aan de (lakse) advocate heb gespendeerd zonder resultaat en ik ‘’teveel verdien ‘’ ( ja jullie mogen het weten 930 euro per maand,ik ben heel dankbaar dat dat bedrag op zulk een gemakkelijke manier in mijn schoot geworpen word hoor, maar je bouwt er geen kastelen mee zeker niet als je gezin uit drie bestaat) kan ik geen beroep doen op een pro deo, dus ook fluiten naar enige alimentatie.

En ja ik besef ook dat ik niet kan verwachten om ineens een managersloon te krijgen.

Maar hoe kan ik ooit opklimmen als ik moet beginnen met de grootste hindernis.

Ik stel me gewoon de vraag, hoe doen ander mensen (alleenstaande mama’s) het.

Of ben ik misschien helemaal verkeerd bezig?

Kritiek en suggesties mogen.

En dan velen die zich gaan afvragen, waarom hebben ze dan nog dat schreeuwlelijke blaffende monstertje gekocht.

Ten eerste de kinderen hebben dat bekostigd van hun spaarcentjes en ten tweede ik ga nooit naar cinema, op reis of pretparken met de kinderen. En op zaterdagavond praat ik ook graag tegen iemand die luistert …voila.

Voor de rest ben ik een gelukkig mens, en ben ik echt wel blij met wat ik al bereikt heb hoor.

Ach even je hart luchten mag he, twas waarschijnlijk toch te lang om te lezen.

En moest er iemand een betrekking weten, ik ben er echt niet vies van, ik vecht echt wel met het duiveltje angst!

 

 

@Luc ik deed wat je zei, maar buiten het woord jobke, sloefen en hetgeen kon ik geen fouten ontdekken.

En van dt-fouten heb ik jammer genoeg nog steeds geen kaas gegeten

 

 

12:16 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

*** 't Was zeker niet te lang..
Ik heb hier heel lang op je blogje zitten lezen...
Het doet me wat... meer dan je misschien kan vermoeden..

Gepost door: viviane | 28-03-06

sorry, nee, ik weet geen jobkes :s

Gepost door: Anne | 28-03-06

*** Als ik dit dan kan ik alleen maar bewondering hebben voor jou. Je moet het maar alleen zien te doen hé.En met 2 kinderen ( ik weet hoeveel die kosten hoor) Knap is dat. Ik weet niet of ik het zou kunnen, maar ja, dat heb ik me al dikwijls afgevraagd van andere dingen, en als je ervoor staat, dan kan je ineens een heleboel. Je moet wel. Goed dat je het verteld hebt, kan ik ook weer wat relativeren, hé, blij zijn met wat ik heb. Ik zou je zo een baantje willen aanbieden als ik er al één had, maar het is ver weg hé. Maar je hebt me wel weer een nadenkertje gegeven.

Gepost door: Crisje | 28-03-06

Bijverdienste Heb je er al eens over gedacht om Google ads op je site te zetten? Ok, rijk zal je er niet van worden, maar alle beetjes helpen, nietwaar? En jouw blog trekt toch redelijk wat bezoekers.
Meer info op https://www.google.com/adsense/.

Gepost door: yab | 28-03-06

Hey ferme madam! Ik vind dat jij dat geweldig doet met die twee meiden van u! Niet dat ik u zo goed ken hè, maar hoe gij dat huisje, dat - laten we eerlijk zijn - een krot was, opgeknapt hebt, gelijk gij u kleine madammekes opgevoed hebt tot lieve en beleefde meisjes (voor zover ik ze ken: ze verwennen u met make-overs en als ik u aanspreek op msn terwijl ge aan het koken zijt antwoorden ze me ook altijd heel beleefd...), gelijk ge u erdoor geslagen hebt (zonder al te veel door te slaan) door toch wel moeilijke situaties... awel, weinigen doen het u na, zelfs niet met alimentatie of deftige advocaat en heel de reutemeteut. Chapeau!

Gepost door: liza | 28-03-06

. Ewel ik heb bewondering voor u hoor! Ik kan mij der iets bij voorstellen hoe moeilijk dat allemaal is. Mijn mama heeft het namelijk ook op haar eentje moeten bolwerken met drie kinderen. Waarvoor ik ook enorm veel respect heb gekregen. Wat mijn moeder kan/kon met dat prutske geld dat ze had/heeft, da zullen velen haar wss nooit na kunnen doen! En als ik het zo lees, zijt gij ook iemand die halve wonderen kan verrichten en daar heb ik dus bewondering voor. En verder, al wie der nog van 'profiteurs' spreekt, ewel ze moeten het zelf maar eens proberen zenne!

Gepost door: Twinkeltje | 28-03-06

lap Ja ik ken dat ik verdien er nu een grove 1100 het erge is toen ik aan den dop stond kreeg ik er 800 om met men vingers te draaien.. Ge betaald om en bij de 300 euro aan een kribbe per maand, reken maar uit... grrr
900 en die klets zijn dan zeker ni slecht, vind daar maar ne keer werk voor ;-)
Men zus is ook alleenstaande met 1 dochtertje.. gelukkig betaald de papa wel op tijd zenne alimentatie ... maar breed kan ze het ook niet hangen.
wie wel den tijd van vandaag eigenlijk.

Bwa qua jobkes zou ik het niet weten.. ik heb ook nogal lang moeten zoeken...
Ik duim in ieder geval dat het beestje angs wat onderdrukt wordt en dat je een toffe job vind.
nogal goed dat jou kotertjes niet meer naar de Kribbe moeten, maar tja puberende dochters hebben waarschijnlijk ook zo hun kosten.

Veel sterkte en we duimen hier met zen drieen ;-)

Gepost door: Lain | 28-03-06

Fijn je een beetje beter te leren kennen. Mooi onder woorden gebracht. Een pasklare oplossing is er volgens mij niet, maar heb vertrouwen en hou je ogen open, Vroeg of laat duikt er een kans op. Zorgt dan dat je ze grijpt. Je bent géén profiteur en hebt recht op respect, verlies dat niet uit het oog...

Gepost door: AnamCara | 28-03-06

ach..zuchtje!! Mijn dikke vriendin (moedertje van de twee kindjes die mijn franse les volgen..) maakt zowat hetzelfde mee! Troost je, het is overal wat! Doch, ik vind dat je ex-wederhelft het er geweldig goedkoop vanaf brengt!! Waarom moet hij niks ophoesten voor zijn kindjes???

Gepost door: chinezeke | 28-03-06

bewonderenswaardig Dat je het met zo'n inkomen kan beredderen kan ik alleen maar bewonderen. Ik hoop dat je toekomst meer geluk nog moge brengen!

Gepost door: Lukas | 29-03-06

*°*° @chinezeke: de ex lieverd speelt bij zijn nieuwe vriendin klaar om vader te worden van nummer 6 ondertussen. Hij heeft geen werk en nog steeds kent hij de weg naar de bank niet,cafe blindelings.
@Lukas : het valt niet te bewonderen want het valt niet te beredderen met dat inkomen....als ik niet werk werk ik bijna fulltime, en als ik werk werk ik dubbel fulltime :-(

Gepost door: zuchtje | 29-03-06

Wat het me doet... .. wel...
Je openhartigheid !
De herkenning...
De sterkte, die van je afstraalt !

Liefs
xxx
viviane

Gepost door: viviane | 29-03-06

Beste Zucht Ik ben heel erg geroerd door je verhaal. Tot in mijn ziel.
Wat betreft je inkomen,a ls eht echt 930 eur is + 2 kindjes ten laste , dan heb jij WEL recht op een pro deo (and I'm not kidding you, de max grens voor jouw situatie, dus alleenstaande en 2 kinderen ten laste: is 1170,80 EUR)
Ik wil jou heel graag helpen. Uit respect voor je wens tot anonimiteit, kan ik je ook gewoon adressen doorgeven en alle nodige info waar je terecht kunt voor gratis bijstand. Ik wil de zaak ook zelf op me nemen, maar hou er rekening mee dat ik:
1) van plan ben de balie te verlaten dit jaar
2) ik mogelijks geen aanstelling krijg omdat je niet in het rechtsgebied zit van mijn balie.

Vraag alles wat je wil vragen, meid en je hoeft daarvoor niet je naam te geven, via hotmail ofzo antwoord ik je ook wel.
(en plus heb sowieso beroepsgeheim hè)

Voila, ik wou dit al zeker eens meegeven.

Wat betreft de rest van je verhaal..Ik zou het niet kunnen, in alel eerlijkheid, rondkomen met jouw inkomen.

Gepost door: Little Witch | 29-03-06

dag zuchtje ik vind het heel moedig van jou
om jouw verhaal te doen
moest ik wat over hebben
ik geef het onmiddellijk
maar helaas
ik ga werken, een toffe job
ik heb alles, maar ik leef gewoon, sober
maar ik ben best gelukkig
tracht van iedere dag het allerbeste maken
en je omringen met fijne mensen
vele groetjes
vhike

Gepost door: vhike | 31-03-06

De commentaren zijn gesloten.