15-06-06

Dag allemaal

 

Ik kan toch wel mijn kweek niet houden zeker,verdomme toch.

Het eerste wat ik in de morgen doe is, zoals het een gewoon “middelmatig intelligent” moederke betaamd, me even met een tasje koffie voor de pc placeren en het laatste nieuws doorscrollen. Ik ben vooral één van de mensen die de rubriek “bizar” en “in de rand “ weet te appreciëren.

De afdeling politiek volg ik niet verder dan de vetgedrukte koppen, vroeger weet ik het aan mijn lompigheid dat ik die materie niet kon volgen, ondertussen is dat gereduceerd tot een complex minder, blijkt dat niemand echt iets wijzer word uit dat kluwen van grootspraak met niet de minste inhoud.

Maar vanmorgen trapte ze op mijn tenen en dat ….moeten ze nu echt niet doen.

Er is een bom ontploft betreffende ons allerliefste persoontje Freya in het weekblad Knack.

Allerliefste is een puur uiterlijke beschrijving die ik geef van het kind want wat haar verdienste in de politiek zijn, daar heb ik als Flair en Dag Allemaal lezeres het raden naar.

Er word gesuggereerd dat het kind haar thesis niet zelf geschreven heeft maar een serieus bedrag heeft moeten neerkwakken om er een andere randdebiel aan te zetten. Als ik de hoogstaande afbrekende commentaren van de Knack weblog mag geloven, bezit de thesis inhoudelijk geen kwaliteiten. Is niet mijn oordeel hoor, ik kan amper mijn boodschappenlijstje na twee uur nog ontcijferen.

Maar wat mij echt stoorde was dat ik als Dag Allemaal lezeres (bij de dokter) en Flair lezeres (vooral als er een armband of hebbeding bij zit voor de kinderen) al meewarig met mijn hoofd zat te knikken bij het lezen van de Knack discussie.

Het enige dat nu relevant is, is het heden, nu !

Is Freya bekwaam om haar premier positie uit te voeren, ja of neen.

Al die kinderkes ten spijt die uren, dagen, maanden op hun thesis moeten zwoegen, omdat ze niet de dochter zijn van of niet de centen hebben om een schrijvertje in te huren.

En nu spreek ik tegen mijn eigen winkel, want ook mijn kinderen als ze ooit aan een thesis toekomen, zullen het zelf moeten doen, zo draait de wereld jammer genoeg nu een maal.

Maar wat me echt stoorde aan heel die reutemeteut is dat in elke commentaar de Dag Allemaal lezer tot op het bod werd afgekraakt ( de gewone mens dus)  en ondertussen vraag ik mij af waar de knack lezers in godsnaam zelf mee bezig zijn!

Eentje repliceerde ik citeer :” We moesten Freya in een kot opsluiten met bureau en lamp,bibliotheek en krantenarchief en haar vragen om een lijvig werkstuk te schrijven, om eens te kijken wat daar dan de kwaliteit van zal zijn”

Wel en nu komt het !

Ik( flairlezer dus) durf nog een stapke verder te gaan, zet heel den top van België in een kotteke ( dat doen we al) en kijk wat daar de resultaten van zijn…………, een toneelstuk dat niet kan tippen aan een gemiddelde Samson en Gert show, zet daar nog bij de koninklijke familie( hoe kwamen die weer aan hun diploma?) als figuranten, dan is het hek helemaal van de dam.

De fabeltjeskrant was inhoudelijk veel sterker, dan wat men in het parlement meestal ten berde geeft .

Ach men zou beter een hoop Flair lezers of Dag Allemaal lezers in een kotteke steken , er zal gebroddeld worden, wartaal uitgeslagen worden, sommigen zullen zelfs het woord thesis nog niet kennen, maar het niveau zou niet onder doen, de oplossingen zouden niet beter worden….de discussies zouden alleen meer bij het gewone volk betrokken en menselijker worden.

Dus Freyake of ge nu u thesis zelf geschreven hebt of niet, laat zien dat ge iets in uw mars hebt,je moet echt niet veel kunnen, schud  gewoon u buren in het parlement eens wakker( zeg wel dat ze dat stompke moeten doorgeven aan de volgende buur,heeeel belangrijk want met zijn drietjes kan je ook niet veel doen) en laat ze degelijk werk leveren voor hun centen.  En dan pas kunnen we spreken over een stap in de goede richting in de politiek.

                                                     

 
 

10:09 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Leve Zuchtje begot! Wie kan het een lor interesseren dat dat mens haar thesis niet zelf heeft geschreven? Wat zijn de meeste thesissen anders dan het klakkeloos napraten van her en der verspreide theorieën, al dan niet met bronvermelding?
Ik ben geen Ff (Freya-fan) maar in godsnaam, beoordeel haar op wat ze NU doet (je zal al werk genoeg hebben) en niet op wat ze 10 jaar geleden heeft gedaan.

Gepost door: AV | 15-06-06

:-) tjah ik lig er niet wakker van, dat bepaalde journalisten zich daarmee bezig hodue zegt meer over henzelf dan over dgene waarover ze schrijven :-)

Gepost door: lord cms | 15-06-06

dat kan ik me zeer goed voorstellen dat ze haar thesis niet zelf heeft geschreven. Haar fouten van de laatste paar maand indachtig, stel ik me soms hele grote vragen bij haar... :)

Gepost door: Anne | 15-06-06

Blij Ben héél blij je hier terug te lezen en ik zou hier nog veel meer dingen kunnen vertellen waarvoor ik blij ben.

Heel veel liefs
d2d

Gepost door: d2d | 15-06-06

libelle lezeres Ja flair is ni zo aan mij besteed en den dag allemaal lees ik bij mijn schoonmoeder , de libbele bij mijn moeder ...
Welkom terug in blogland zuchtje amaai wat hebben we je gemist, maar ik kwam elke dag kijken.
Je kan met dit tekstje de waarheid niet beter met een nagel op zijn kop kloppen... allemaal dikke waarheid...
Moesten trouwens de flair etc .. lezers de politiek beheren dan zouden we derteminste iets van verstaan ;-) en bij mijn weten is de meerderheid van de bevolking in belgië zoals jij en ik , gewoon dus ...

Gepost door: Lain | 15-06-06

~~ Eerlijk gezged...ik lees de Knack dus niet, en ook niet de Flair, Dag Allemaal, Libelle, Prive, of wat dan ook, wegens te ver. Als ik iets lees ivm met Belgie zijn het de Humo's die daar tegen al een paar maanden oud zijn, wegens opsturen in pakketjes.
Maar ik ben al lang blij dat je hier weer schrijft, so who cares what Freya does ???

Gepost door: Crisje | 15-06-06

:-) al of niet zelf geschreven zal niks afdoen van haar kennis in de politiek
maar ja de verkiezingen komen eraan hé, het begint al
proficiat met je vermelding op de startpagina van de blogs
groetjes

Gepost door: Borriquito | 16-06-06

Joepie Je bent er toch terug!
Het is moelijk om echt helemaal te stoppen hé.
Ik ben ook weer begonnen
terwijl ik tijdens de toetsen niet zou bloggen...

Groetjes

Gepost door: emiel | 16-06-06

Dat... ...hele gedoe rond Freya, zal wel een storm in een glas water zijn, denk ik. Wat ik persoonlijk belangrijker vind, is dat zuchtje er terug is. Groetjes.

Gepost door: Piet | 16-06-06

Wat mij betreft... ... is het erg nodig dat Freya eens gaat bewijzen wat ze beweert in haar mars te hebben, want buiten een hoop blabla en enkele kemels hebben we nog niet veel gezien. Als ze daarin slaagt, lost de thesis-vraag zich vanzelf op, die heeft dan geen belang meer.
Maar, terzake:
Welkom terug, Zuchtje!! Blij dat je je 'kweek' niet kan houden! 30 reacties telde ik en geloof me, het zouden er nog meer geworden zijn als je niks deed!

Gepost door: AnamCara | 17-06-06

hey dag zuchtje
hiep hiep hiep
dat je terug bent !!
en dat van "ons Freya"
foei voor journalist Koen Demeulenaere
van nochtans een kwaliteitstijschrift Knack
het is komkommertijd denk ik
en een journalist die het niet kan laten
zijn frustraties bot te vieren
op een ambitieuse meid zoals minister Freya Vandenbossche

veel zonnige groetjes
vhike

Gepost door: vhike | 17-06-06

hehe... Ik wist dat je het niet laten kon!!!
En Freya kan mij gestolen worden!

Gepost door: chinezeke | 17-06-06

affirmatief Hey, zoals ik je reeds zei, je schrijft origineel, ik hou wel van dit soort ironie, een omgekeerde satire of zoiets, alleszins heb je binnenpret. Blijven produceren, dit is fijne kwaliteit. Ik denk aan kaviaar uit de Aldi, zomaar zuiver associatief, lekker binnen bereik!

groets,
Marlon.

Gepost door: marlon vanco | 20-06-06

Hoooi... (vreugdesprongetje invoegen) Blij dat je terug bent hoor in blogland.

Belgie en zijn politiek he.. Ik vind da Freya daar perfect in past. Verbranden van belastingsgeld en dergelijke.. ik geloof het niet meer. Dat geld zit in een fons voor de aankoop van diploma's en het laten schrijven van thesissen van toekomstige must-have persoonlijkheden (lees vriendjespolitiek). Bij deze kan ik nie denken waar ze de raad vandaan haalde.. zou onze Albert daar voor iets tussen zitten.. of Filip, die kent ongetwijfelt de beste adressen :))

Gepost door: Justin | 21-06-06

joepie jeuj Zuchtje op haar paard die haar gal komt spuwen en dus een zeer gesmaakte comeback maakt in blogland.

Blijf je dit keer?

Wat betreft het Freyadrama. Ik vind niet dat men moet 'k(n)akken' op lezers van de licht verteerbare magazines. Tenslotte ben ik ook een trouwe flairlezeres (en proud to be one), terwijl ik de titel 'randdebile' allerminst draag (mag ik toch hopen). Dat is wat ik zo'n beetje aan HUMO, DE STANDAARD, DE MORGEN en ook KNACK verwijt: dat ze zich een eliteblad wanen dat de wijsheid in pacht houdt en lezers van de Fleir, Dag Alelmaal neer te halen. ALs je VT4 kijkt ,Vitaya 5-tv, VTM dan ben je ook al een complete nietsnut volgens diezelfde 'intellectuelen'.

Men zou denken dat net ZIj breeddenkend zouden zijn en niemand in vakjes proberen te steken. Driewerf helaas...

Welaan ik zeg tegen al die grootsprakerige opgeblazen kikkers: KUS EENS FERM MIJN KUT, verdorie. Ik heb sowieso al lak aan 'de goegemeente', maar nog meer aan van die dikkenekken die ik op 5 sec in hun hemd kan zetten.

Gepost door: Little Witch | 21-06-06

en dat niemand let op mijn tupvauten, ik denk nu eenmaal vlugger dan ik typ.
(en meestal geen tijd om nog eens na te lezen)

Gepost door: Little Witch | 21-06-06

Waw!! @Little witch: Jij voelt je blijkbaar "uitstekend" in je velletje!

Gepost door: chinezeke | 24-06-06

Freya and a sigh... Zuchtje! Hoe leuk het is je weer te lezen. Hou die kweek maar niet - 't is aangenamer om je uitspattingen te lezen dan vol gedachten te zitten waar ze naartoe zijn zou... En wat Freya betreft...'t is eigenlijk erg hoezeer Knack vervalt in 'The Sun demagogie'. Laat inderdaad politici zichzelf bewijzen door hun politieke daden, niet door wat zij ooit gepresteerd zouden hebben. En laat ons eerlijk wezen...ieder die het discours van Freya kent wéét dat het gewoonweg achterklap is. Broedertwist en schande enzo - ik zou graag het palmares van zogenaamde journalisten uitgespit zien. Spijtig dat daar minder media op geilt. Again, good to have ya back Zuchtje...

Gepost door: de zwijger | 25-06-06

riziv goh, zuchtje, ik las net je berichtje op mijn site... Ze zijn goe bezig, blijkbaar, daar bij het riziv. Ik heb ondertussen die affaire van het wachten op een uitkering aangekaart bij onze patiëntenvereniging en die zouden het voorleggen aan de politica, die onlangs het meterschap op zich heeft genomen. Ik ben daar echt razend om, je hebt theoretisch gezien 3 maand de tijd om in beroep te gaan, maar eigenlijk heb je zelfs geen dag. Blijkbaar gaan ze ervanuit dat mensen die ziek zijn allemaal een partner met een dikke pree hebben? Of hopen spaargeld? Dat kan toch niet?!?

Gepost door: schaduw zijde | 25-06-06

Ben je nu al weer verdwenen Zuchtje ? Goh, jij bent sneller dan een bliksemflits ;-!

Gepost door: Anneke | 29-06-06

De commentaren zijn gesloten.