30-06-06

Vrouwentongen...

Locatie : zonovergoten terrasje op een pleintje

Spelers: VROUW van rond de veertig terplekke doorbakken ,het goud waarmee ze bezaaid is is pijnlijk afgetekend  in de vorm van witte vlekken op haar huid .

            ZUCHTJE rond de veertig net terug van haar undercoverwerkje waar ze 30 euro verdient heeft.

 

Zuchtje komt aangewandeld

Vrouw : hey zuchtje, T. had geen tijd meer ze moest haar zoon gaan afhalen van school, maar ze vroeg of dat je het doosje dat je voor haar bij had achter de toog kon zetten, ze zal het dan later komen ophalen. Maar zet u even hier en drink iets, je moet ervan profiteren. Goh , de laatste dagen wist ik niet waar kruipen, eindelijk kan ik genieten van het zonneke en heel de dag op het terras zitten.

Zuchtje: even dan maar echt veel tijd heb ik ook niet, de kinderen komen bijna van school.

Moet jij je kinderen niet gaan halen? Of komen ze al alleen naar huis?

Vrouw: neen ik laat hem altijd naar de nabewaking brengen, kan hij lekker ravotten tot 19 uur, en dan kan mijn ex hem thuisbrengen na zijn werk.

Zuchtje: is wel handig zo’n ex die je helpt en waar je een beetje mee overeen komt.

Vrouw: och zwijg stil, het is een klootzak. Hij heeft me ne ferme stoot gelapt!

Zuchtje : ahja?

Vrouw : hij tracht eronder uit te komen met een miezerige alimentatie voor mij en mijn zoon. Hij weet goed genoeg dat ik niet kan stempelen momenteel en dat ik geen werk heb.

Ik en mijn advocaat hadden een bedrag voor ogen,…..maarja hij met zijn dure advocaatjes!

Volgens hen moet ik rondkomen met 4000 euro maandelijks, poeh!

Zuchtje: ( verslikt zich in haar Agrum) wat zeg je ?  ….dat meen je niet !

Vrouw: jaja om te lachen he!... haha

Zuchtje: oei …dat is bij mij inderdaad heel wat anders….

Vrouw: mag ik eens frank zijn en vragen wat jij voor alimentatie krijgt ?

Zuchtje: ja hoor, maar je moet wel weten ik heb twee kinderen en het gebeurt niet elke maand dat ik zulk een bedrag krijg ( vrouw zet zich al schrap om terug naar haar advocaat te hollen) eigenlijk om eerlijk te zijn, het bedrag dat ik nu ga vernoemen valt me maar eens in de drie maanden te beurt, dus je moet jezelf niet echt blindstaren op de som die ik krijg ( vrouw mompelt ondertussen dat ze die boer van een ex nog wel gaat krijgen) .

Vrouw: ja zeg maar..

Zuchtje: wel als het een beetje meezit krijg ik om de twee à drie maanden toch wel een dikke100 euro van mijn ex.

Vrouw: ( mond valt open ,gebraden rood stijgt tot aan haar ooglijn)

Zuchtje : ( staat op klopt bemoedigend op de schouder van de vrouw) ach je komt er wel hoor, het is een beetje schipperen met de centjes die je krijgt, ik ga even betalen, dit rondje is van mij, want ik begrijp als geen ander hoe moeilijk het is om de eindjes aan elkaar te moeten knopen . Tot nog eens he, tadaaaaaaa….

 

09:35 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-06-06

Dag allemaal

 

Ik kan toch wel mijn kweek niet houden zeker,verdomme toch.

Het eerste wat ik in de morgen doe is, zoals het een gewoon “middelmatig intelligent” moederke betaamd, me even met een tasje koffie voor de pc placeren en het laatste nieuws doorscrollen. Ik ben vooral één van de mensen die de rubriek “bizar” en “in de rand “ weet te appreciëren.

De afdeling politiek volg ik niet verder dan de vetgedrukte koppen, vroeger weet ik het aan mijn lompigheid dat ik die materie niet kon volgen, ondertussen is dat gereduceerd tot een complex minder, blijkt dat niemand echt iets wijzer word uit dat kluwen van grootspraak met niet de minste inhoud.

Maar vanmorgen trapte ze op mijn tenen en dat ….moeten ze nu echt niet doen.

Er is een bom ontploft betreffende ons allerliefste persoontje Freya in het weekblad Knack.

Allerliefste is een puur uiterlijke beschrijving die ik geef van het kind want wat haar verdienste in de politiek zijn, daar heb ik als Flair en Dag Allemaal lezeres het raden naar.

Er word gesuggereerd dat het kind haar thesis niet zelf geschreven heeft maar een serieus bedrag heeft moeten neerkwakken om er een andere randdebiel aan te zetten. Als ik de hoogstaande afbrekende commentaren van de Knack weblog mag geloven, bezit de thesis inhoudelijk geen kwaliteiten. Is niet mijn oordeel hoor, ik kan amper mijn boodschappenlijstje na twee uur nog ontcijferen.

Maar wat mij echt stoorde was dat ik als Dag Allemaal lezeres (bij de dokter) en Flair lezeres (vooral als er een armband of hebbeding bij zit voor de kinderen) al meewarig met mijn hoofd zat te knikken bij het lezen van de Knack discussie.

Het enige dat nu relevant is, is het heden, nu !

Is Freya bekwaam om haar premier positie uit te voeren, ja of neen.

Al die kinderkes ten spijt die uren, dagen, maanden op hun thesis moeten zwoegen, omdat ze niet de dochter zijn van of niet de centen hebben om een schrijvertje in te huren.

En nu spreek ik tegen mijn eigen winkel, want ook mijn kinderen als ze ooit aan een thesis toekomen, zullen het zelf moeten doen, zo draait de wereld jammer genoeg nu een maal.

Maar wat me echt stoorde aan heel die reutemeteut is dat in elke commentaar de Dag Allemaal lezer tot op het bod werd afgekraakt ( de gewone mens dus)  en ondertussen vraag ik mij af waar de knack lezers in godsnaam zelf mee bezig zijn!

Eentje repliceerde ik citeer :” We moesten Freya in een kot opsluiten met bureau en lamp,bibliotheek en krantenarchief en haar vragen om een lijvig werkstuk te schrijven, om eens te kijken wat daar dan de kwaliteit van zal zijn”

Wel en nu komt het !

Ik( flairlezer dus) durf nog een stapke verder te gaan, zet heel den top van België in een kotteke ( dat doen we al) en kijk wat daar de resultaten van zijn…………, een toneelstuk dat niet kan tippen aan een gemiddelde Samson en Gert show, zet daar nog bij de koninklijke familie( hoe kwamen die weer aan hun diploma?) als figuranten, dan is het hek helemaal van de dam.

De fabeltjeskrant was inhoudelijk veel sterker, dan wat men in het parlement meestal ten berde geeft .

Ach men zou beter een hoop Flair lezers of Dag Allemaal lezers in een kotteke steken , er zal gebroddeld worden, wartaal uitgeslagen worden, sommigen zullen zelfs het woord thesis nog niet kennen, maar het niveau zou niet onder doen, de oplossingen zouden niet beter worden….de discussies zouden alleen meer bij het gewone volk betrokken en menselijker worden.

Dus Freyake of ge nu u thesis zelf geschreven hebt of niet, laat zien dat ge iets in uw mars hebt,je moet echt niet veel kunnen, schud  gewoon u buren in het parlement eens wakker( zeg wel dat ze dat stompke moeten doorgeven aan de volgende buur,heeeel belangrijk want met zijn drietjes kan je ook niet veel doen) en laat ze degelijk werk leveren voor hun centen.  En dan pas kunnen we spreken over een stap in de goede richting in de politiek.

                                                     

 
 

10:09 Gepost door zuchtje | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |