04-10-06

Voorwaarts....

whatever

 

Gisteren even bij mijn arts langs geweest, niets erg hoor, even wat voorschriften sprokkelen voor de dagelijkse strijd.

Mits ik bij de huisarts maar één keer om het halve jaar op bezoek ga en ik toch elke maand mijn voorschriftje vraag, kwam ik er niet vanaf met een telefoontje en wou hij even tetteren…

Nu vind ik persoonlijk dat ik een pracht van een huisarts heb…regelmatig kom ik hem tegen in de kroeg…op festivals, concerten en dergelijke, waar er uiteraard niet gesproken word over kwaaltjes of dies meer.

We hebben dezelfde humor, dus telkens ik met en dipje zijn kabinet binnenschrijd, hebben we er meestal enorm veel lol, zo ook gisteren.

Het ‘vallen van de bladeren’ is algemeen geweten een moeilijke periode voor geesteszieken, zwaar woord, maar hoe je het ook draait of keert een fobielijder is een geesteszieke, psychisch zieke persoon.

Mijn huisarts blijkt me te kennen als geen ander, dat babbeltje zou plaats hebben….want de bladeren vallen.

En eens we aan de praat zijn, wil ik toch weer van alles weten over mijn gezellige afwijking….

Waar het op neerkwam in een paar spreuken gezegd is :dat meermaals  de reparatie meer kost dan het voorwerp waard is ( bedoelde hij echt wel de angst mee hoor niet de persoon Zucht)

En over reparatie gesproken….moest hij mij kunnen genezen dat hij dan wereldberoemd zou worden…..angst is gewoon een dweepzucht van je geest met het ergste en je moet er zelf tegen vechten.

Waarom hij zo gezellig met me kan zitten keuvelen zo zei hij nog…..is omdat hij weet dat ik het geloof in een kracht bezit die sterker is dan de angst, ik me niet gewonnen geef en als ik toch eens val telkens wel iets opraap dat ik kan gebruiken.

Toen ik hem vroeg wat ik schuldig was…kreeg ik een big smile, met de mededeling …er ontbrak nog juist een drankje, het was voor mij ook een gezellig, aangenaam gesprek.

Achteraf bekeken vraag ik me af of ik hem geen consultatie moest aanrekenen :p

Zucht gaat forwards(met vallen en opstaan) …btw wisten jullie dat een zucht een gestileerde vloek is.

 

 

14:32 Gepost door zuchtje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

*** Een dokter waar je ook nog mee kan babbelen. Heerlijk.
Ik heb het geluk van zo een revalidatiearts te hebben. Kan uit ervaring vertellen dat ik evenveel aan een goeie babbel met haar heb als aan de medicijnen en het revalidatieschema die ze mij voorschrijft.
Moet een fijn gevoel zijn denk ik, als je voelt dat je op goede weg bent. Ik hoop dat je het nog heel lang kan vasthouden!

Kus,
K.

Gepost door: kaatje | 04-10-06

hey zo'n huisarts wil ik ook wel.

Beesken

Gepost door: beesken | 04-10-06

;-) dat een doktorsbezoek gezellig kan zijn!

gestileerd zuchten is niet aan mij besteed, ongestileerd vloeken daarentegen ;-)

Gepost door: lord cms | 04-10-06

*-*-*-* The only way is up baby.. Moving on up. Nothing can stop you. Time to break free.. Yeah!

Greetings J.

Gepost door: Justin | 04-10-06

Zuchtje als perpetuum mobile. Misschien kan je 't zo laten opbrengen, maar dan moet je eerst patent nemen op jezelf... ;-)

Gepost door: Beowulf | 04-10-06

Dit doet mij onwillekeurig denken aan iets wat ik vele jaren geleden ergens heb gelezen. Of het waar is weet ik niet, maar ikzelf geloof het wel:

In China zouden de dokters verplicht zijn om op een bord dat buiten hun praktijk hangt, of op hun voordeur, telkens met een streepje aan te duiden wanneer een patiënt van hen is overleden. Op die manier zouden de dorpelingen de goede dokters van de slechte kunnen onderscheiden. Die met de minste streepjes zou de beste zijn.

Ik kan mij zo inbeelden dat jouw dokter niet al te veel streepjes heeft.

Gepost door: Blogbaas | 05-10-06

Hmmm.. .. zo'n dokter is de droom van elke patiënt !
Je mag me die man z'n naam en adres best een keertje doorgeven :-)

'k Wist trouwens niet, dat 'angsten' erger waren in het najaar bij het vallen van de bladeren...
Maar nu ik het wel weet.. geeft het me toch een beetje meer moed toekomstgericht..
't Kan immers niet altijd herfst blijven :-)

Gepost door: viviane | 05-10-06

Hoi! Zag je reaktie op mijn blogje...thanx! Je mag gerust vaker komen zuchten hoor...ook al zijn het gestileerde vloeken hahahahhaaa!!
Mijn lief is van het weekend weg, dus er zal waarschijnlijk wel weer een hunkenlogje verschijnen één dezer dagen...ik moet me toch ergens aan kunnen warmen! ;-))))) Als je nog een voorkeur voor iemand hebt, laat het me maar weten...het enige criterium dat ik hanteer, is dat ik het zélf ook appetijtelijk moet vinden om ernaar te kijken hahahahahahaaa! (én ik moet er natuurlijk een beetje smakelijk fotootje op internet van kunnen vinden uiteraard!)
Hollandse groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 06-10-06

tof zo' dokter!!! Eéntje uit de duizend, als je het mij vraagt....
Dokters zijn een speciaal ras!!%oet het mij niet vertellen! ;-)

Gepost door: chinezeke | 07-10-06

De commentaren zijn gesloten.