09-10-06

Ik ga ervoor...

heights

De eerste dag school gepasseerd…..

En zucht zit al onmiddellijk 4 cursussen (syllabus: is tegenwoordig het hippe woord, allé voor mij toch want had er nog nooit van gehoord ) verder…het kan weer niet snel genoeg, en niet spannend genoeg…ik wil telkens roepen doe nou maar effe verder, we krijgen het wel onder de knie.

Ik weet nog dat ik in mijn eerste jaar economische (zal men nu ook al wel een ander woord voor hebben) me blind zat te staren op een overschrijving, ik kreeg er haar nog pluim van in mijn maffe kop gestopt…waar vulde je in godsnaam wat in?

Maar wat ik leerde is dat je na een tijdje in alles inzicht krijgt…ondertussen zie ik al aan de postbode zijn smoel of hij er eentje in mijn bus gaat droppen of niet.

Maar soit waar het eigenlijk over gaat is dat ik niet kan wachten…ik ben eentje die roept dat geduld een mooie gave is terwijl ik doorhol.

Kindjes mocht je pas krijgen als je relatie goed zat….hoe dikwijls ze in de omgeving ook zeiden …begin er niet aan lukt je nooit…hoe meer ik er voor ging…het tweede spruitje zou ik op mijn eentje nooit aankunnen zo werd er me gezegd, zonder werk, zonder man, met een pak fobies, folies en gezellige psychische kwalen.

Hoe ging ik ooit melk halen voor de kinderen als ik sommige dagen amper de deur uitkwam…wel ik kan één ding zeggen, toen de dutsen amper drie maanden oud waren, wezen ze bij kind en gezin op beginnende obesitas van het kleine grut.

En nu zijn het best al flinke meiden, frank maar dapper.

Het moment dat ik het in mijn hoofd haalde om een huis te kopen zonder een rotte duit en de hele familie inlichtte, wil ik er voor wedden dat ze de collocatiepapieren al ondertekend hadden.

Toen ik ze heel fier in mijn pasaangekochte stulp rondleidde, kregen ze allen acute diaree, godzijdank was er geen toilet in de buurt of ik had al met poetswerk gezeten, wat niet te doen was omdat er geen stromend water, stroom, badkamer of keuken aanwezig was.

Maar nu zit ik hier toch maar in mijn huisje, de afbetaling is amper het vermelden waard omdat ik zo goed als alles zelf ineentimmerde, installeerde, op de container smeet, rioleringen groef, elektriciteitsgleuven kapte en plankenvloer legde.

En ach laten we over de binnendeuren zwijgen…het loftgevoel is toch een hot item niet?

Nu met één dagje school achter de rug, verbeeld ik me weer dat ik een ander huzarenstukje kan opvoeren…en verdorie met elke minuut krijgt het meer vorm.

Ik geef toe, fobische mensen kunnen vaak hun droomwereld, inbeeldingwereld niet van de realiteit scheiden.

Zo geschied nu ook weer, ik stop niet voor ik mijn volgende project uit de grond heb gestampt…..ik ga nog niet zeggen welke waanbeelden mijn manische geest nu weer teisteren.

Want als jullie zeggen dat het gaat lukken, is de helft van de fun er voor mij al af….dus gewoon met een ‘’ ik ga ervoor ‘’ houd ik jullie verder op de hoogte.

B.t.w. ik vrees wel dat ik een geldschieter goed kan gebruiken.

Als het me niet lukt.... laat ik het ook weten maar iets minder enthousiast.

 

y8010_450

21:04 Gepost door zuchtje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Succes gewenst met je studies en wilde plannen. Wacht je niet te lang om iéts duidelijker te zijn?

Gepost door: AnamCara | 09-10-06

ik bewonder je om je doorzettingsvermogen en je kracht!
die cursus zal een stukje keek zijn volgens mij!

ik krijg woensdag den uitslag van mijn ingangstest spaans III :s

Gepost door: lord cms | 09-10-06

Wedden... Ik dacht al dat Zuchtje geleverd werd zonder anker of remmen, maar blijkbaar ook zonder flaps... Wedden dat 't niet lukt? ;-)

Gepost door: Beowulf | 09-10-06

Euh... Have fun.. meer durf ik hier amper aan toevoegen :))

Gepost door: justin | 10-10-06

Ok ok , ik zal geen aansporing uiten hier..'k zou niet durven. Maar mag ik dan wel mijn bewondering uiten ??

Gepost door: Crisje | 11-10-06

Awel sè ik vind dat dus keigoe en ik weet wel zeker dat je d'er komen zal ! Liefs

Gepost door: Anneke | 11-10-06

lief zuchtje kom je veel sterkte
toewensen met al die syllabussen...
vele groetjes
vhike

Gepost door: vhike | 13-10-06

Schitterend! Wie niet waagt, niet wint. En wie niet probeert wint nooit.

Gepost door: Blogbaas | 14-10-06

De commentaren zijn gesloten.