29-11-06

 Shoppen

hamsterdamklein1

 

Gisteren effe weejzen meubelen en verlichting shoppen in Nederland.

Als je in België om een factuurtje vraagt, kunnen ze soms niet mee als ik de zakennaam opgeef, soms kijken ze drie keer ongelovig van hun papierenbundel op als ze hem noteren, even inspecteren of ik ze nog allemaal op een rij heb.

Ik geef toe veel heeft waarschijnlijk ook te maken met mijn houding, hoewel valt best mee.

In Nederland echter hebben ze daar helemaal geen problemen mee.

Nadat alle bestellingen doorgegeven waren, formulieren en facturen netjes ingevuld, vroeg de alleraardigste zaakvoerder of de heer Sjoe en mevrouw Sjoepette nog een heerlijk glaasje fris of een kopje koffie wilden drinken op hun kosten, want vermelde hij erbij Hollanders hebben heel wat goed te maken bij de Belgen.

Nou de heer Sjoe en mevrouw Sjoepette zouden besodemietert zijn moesten ze dat geweigerd hebben…dat is zalig winkelen toch?

08:58 Gepost door zuchtje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-11-06

Lijstjes

dirtygirl

 

Het vallen van de bladeren.

Het vallen van de prijzen.

Door chinezeke haar goede raad kwam ik terecht op de 'site van het jaar' om op zinloos te stemmen..hij hangt daar ergens tussen…dus doen zou ik zeggen.

En door naar mijn stealth teller te gaan zien vandaag, kwam ik te weten dat ik ook ergens tussen hang http://lichtgeraakt.carreconfiture.be/?p=562 …. Zeker doen ;-)

Meanwhile ….ren en loop ik verder voor de winkel.

 

14:12 Gepost door zuchtje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-11-06

 De onthulling...

Anno1960
 
1klein

 

 

 

 

Er werd me een updateje gevraagd, graag had ik elke dag er ééntje geplaatst, maar het is druk, druk, druk,…eindelijk.

De zaak is een feit…een website ben ik zelf bij elkaar aan het knoeien, zaterdag meubels shoppen.

Volgende week stock opslaan, rennen, vliegen, hollen, schilderen, poetsen, gordijnen wassen, etalages ontwerpen en zien dat ze in orde zijn, flyers en folders laten drukken en op 15 december hoop ik mijn deur open te gooien…de kerstperiode nog even mee te pikken.

En nu even over het artikel…er zijn heel verdeelde meningen over.

Eigenlijk komt het idee geheel door onze kleinste….hij had op een gegeven moment echt een truitje nodig de duts…. Door zijn gebrek aan vachtje en eigenlijk amper in het bezit van een lijfke, en we hem niet in poppenkleding kregen gepropt, een hond heeft namelijk een andere lichaamsbouw dan poppen, gingen wij op zoek naar een winkel.

Buiten de webwinkels was er in België niet echt veel keuze, uitgezonderd dan bij de verdeler waar wij terecht kwamen, ondertussen is er ook een winkel in Brussel, Gent en Knokke geopend…maar de mensen van de kempen krijgen nog altijd hun scharminkeltjes niet echt gekleed ( nu de vraag of de mensen van de kempen dat wel willen natuurlijk, maar dat weet ik jullie nog wel te vertellen)

Wat wij allemaal voor aftandse spulletjes tegenkwamen in de gewone dierenwinkel, daar kan je een eigen blog over schrijven..maar dat ga ik nu even niet doen, gebrek aan tijd, kan nog keren natuurlijk als de zaak open is.

In ieder geval hieronder vind je een klein stukje van de website die ik probeer in elkaar te steken, worden jullie misschien weer een stapke wijzer, nu moet ik verder doen, ….ik hou jullie natuurlijk op de hoogte.

Zodra de website online staat meld ik het jullie...en dan is het gewoon aan jullie om een beetje reclame te maken voor mijn zaakje..simpel toch, hopelijk krijg ik nu niet onder mijn voeten van skynet :-/

 

 


 

 

 


 

 

 

21:50 Gepost door zuchtje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

13-11-06

 Parel

parel

 

Zoals ik al zei, alles ging te vlot, er moest iets mis gaan.

De eigenares van het te huren pand, bleek een oude heks, ze verhuurde het door aan een ‘’ koppel’’, geeft volgens haar meer zekerheid, en ja ergens kan ik ze volgen…een man kan net dat financiële steuntje geven in moeilijke tijden, maar ik vraag me af waar hij geld gaat halen als hij mee in de zaak zit, dan heeft hij toch ook geen inkomen meer als het over kop gaat en trouwens ik vind dat ze extra risico’s neemt… dat koppel ( hopelijk voor hen niet) kan nog uit elkaar gaan… ik niet meer dacht ik zo… maar bon.

Ik had mijn droomke weggestopt na de mededeling van de troela en was weer netjes tussen de werkaanbiedingen aan het surfen op het net, afgewisseld met af en toe blogjes lezen.

Die voor mij, oh zo grote pechdag, ging ik ook bij Anneke langs.

En inderdaad daar kreeg ik een shock, door merg en been ging die post, één van de laatste woordjes bleef doorzinderen….LEEF.

Leven is voor je dromen gaan, leven is genieten, leven is huppelen als je daar zin in hebt, leven is opgewekt naar morgen kunnen kijken, leven is niet opgeven bij een kleine tegenslag.

Dus Zuchtje borg de vacatures op en pluisde de immo- webs weer na.En zucht vond een statig pand, goedkoper dan het vorige, met een pak minder risico’s aan verbonden.Ik leef dus weer in een plezierige stress… en beloof van jullie verder op de hoogte te houden.

 

Voor mirrormind:

 

Je hebt een steen verlegd in een rivier op aarde.

Het water gaat er anders dan voorheen.

De stroom van een rivier hou je niet tegen.

Het water vindt er altijd een weg omheen.

 

Misschien eens gevuld van sneeuw en regen,

Neemt de rivier jou kiezel met zich mee.

Om hem dan glad en rond gesleten,

Te laten rusten in de luwte van de zee.

 

Je hebt een steen verlegd in een rivier op aarde.

Nu weet je dat ik je nooit zal vergeten,

Je leverde het bewijs van mijn bestaan.

Omdat, door het verleggen van die ene steen,

De stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.

 

Je hebt een steen verlegd in een rivier op aarde.

Nu weet je dat ik je nooit zal vergeten,

Je leverde het bewijs van mijn bestaan.

Omdat, door het verleggen van die ene steen,

Het water nooit dezelfde weg zal gaan.

 

Je hebt veel stenen verlegd Anneke

Je bent een parel.

 

 

 

 

Bram vermeulen

 

 

 

 

12:00 Gepost door zuchtje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |